Get Adobe Flash player

Op 2 september 2012 namen onze reuzen deel aan de Reuzenstoet in Wingene in België

Helaas moest het mannelijk deel van Koosje-Koosje verstek laten gaan.

Zondag 2 september 2014 om 12.15 uur stonden een 9 tal deelnemers klaar om in de taxibus te stappen. In de bus zaten inmiddels inclusief de chauffeur 4 deelnemers. wingene-belgie Zij gingen deelnemen aan de reuzenstoet in Wingene in België. Na onderweg even uitgestapt te zijn om ondermeer een kopje koffie te drinken kwamen we rond 15.00/ 15.30 uur in Wingene aan. Daar aangekomen werden we eerst naar het industrieterrein gedirigeerd waar de reclamestoet klaar stond. Nadat we teruggereden waren zagen we onze reuzen staan in de Molenstraat

Voor het gemeentehuis stonden rijen stoelen waar een drietal van onze deelnemers van gebruik mocht maken. Ze konden zo even als de burgemeester de stoet bekijken

De burgemeester zal wel pijn in zijn nek hebben denk ik, Hij zat in de eerste rij en moest zo steeds naar omhoog kijken om de bonte stoet van reuzen uit België, Nederland en Frankrijk aan zich te zien voorbij trekken. Daar dansten en draaide ze in het rond en liepen naar elkaar om te kussen.

wingene Helaas had de mannelijk helft van de kleine reusjes Koosje-Koosje averij opgelopen. Het probleem kon niet ter plekke worden opgelost. De kleine reus werd ontmanteld en in de kist opgeborgen (Frits heeft er weer een karwei bij). De vrouwelijk helft nam de taak dubbel en dwars over en stal de harten van de toeschouwers.

Na de opstoet was er een receptie voor genodigden op het gemeentehuis. Burgemeester Hendrik Verkest bedankte de vrijwilligers, de medewerkers, de politie en ieder die meegeholpen heeft voor zijn of haar inzet om van dit evenement een succes te maken. Vooral werd een speciaal woord van dank gericht een Xavier Deserranno de voorzitter van het comité. Door onze stichting werd een plaquette van de drie reuzen aan de burgemeester aangeboden. Hij was er blij mee en beloofde een mooi plekje in het gemeentehuis om deze op te hangen.

Na de receptie konden de deelnemers en de toeschouwers zich te goed doen aan een hapje en een drankje op het plein.

Rond 19.00 uur gingen we weer huiswaarts en na onderweg nog een hapje te hebben gegeten kwamen we om 22.00 uur met een voldaan gevoel weer thuis.

De foto's van deze dag zijn hier te vinden: Reuzenstoet in Wingene (België)