Get Adobe Flash player

Afgelopen vrijdag 16 november zijn drie Tilburgse reuzen, Frans  Kruik, Koosje en Koosje op bezoek geweest bij de kinderen van basisschoolden Bongerd aan de Frankische Driehoek.

Het reuzengenootschap Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout is een lesprogramma aan het ontwikkelen om onze kinderen vertrouwdte maken met de reuzencultuur,  een onderdeel van ons zogenaamd cultureel, immaterieel erfgoed.

De lessen werden gegeven in de groepen acht van juffrouw Nicole en juffrouw Helen. De eerste les ging over de reuzen in het algemeen, bij de tweede les kwamen Koosje en Koosje (een Tilburgse traditie uit de vorige eeuw) aan bod. De kinderen mochten in les  drie een eigen reus ontwerpen, wat prachtige exemplaren opleverde.

Als afsluiting kwamen Frits de Kok en Harrie de Jong van het reuzengenootschap op school drie reuzen opbouwen: Frans een reus van 3,5 meter hoog en de Koosje en Koosje die als kop op een volwassen persoon werden geplaatst en verder als volwassenen werden aangekleed. Voor de aankleding van KoosjeKoosje hadden Nicole en Helen zich beschikbaar gesteld. Uiteraard moest er nadien een groepsfoto gemaakt worden en kinderen van andere groepen konden ook een kijkje komen nemen.

Al met al denken we een geslaagd project.

reuzen

 

Scholen die meer informatie wensen over dit project kunnen contact opnemen met Harrie de Jong 013-5360976, hgndejong@home.nl.

namens het reuzengenootschap

Harrie de Jong